SPILLHUSET BERGEN

erica-li-UCGvgdlbYGk-unsplash

Rollespill

Rollespill beskriver en form for kooperativ historie-fortelling, med et sett forhåndsdefinerte regler. Vanligvis påtar en av spillerne seg rollen som “spillmester”. Hen har ansvar for å sette opp en verden, og fylle den med opplevelser, karakterer, og alt annet som spillerne kan reagere på.

Resten av spillerne påtar seg en rolle, oftest en spesifikk person. De forteller hva karakteren deres gjør, og spillmesteren beskriver konsekvensene av slike handlinger. Slik går spillet frem og tilbake med handlinger og konsekvenser, hvor alt til slutt blir vevd inn i en fantastisk historie.

Det er et bredt spekter av rollespill. Fra rollespill med tjukke regelbøker, til fri form. Det finnes spill for middelalder fantasi, sci-fi, superhelter, og mye mer.

Levende rollespill er også en fantastisk sjanger, vår samarbeidspartner Tidsreiser har blant annet mye spennende innen levende rollespill for både voksen og barn. Her finnes det noe for enhver smak.

Rollespill hos oss

Her på Spillhuset Bergen har vi allerede flere flinke og dedikerte spillmestere som jobber hardt med å utvikle historier, fantastiske så vel som historiske. Hvis du vil lære om rollespill er det ofte nybegynner-vennlige spill satt opp hos oss. Hold et øye med kalenderen vår!

craig-mclachlan-8B_DYG7Iaa4-unsplash