SPILLHUSET BERGEN

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Agricola vinterturnering på Spillhuset Bergen

januar 19 - januar 22

For å meldes på må man trykke “SKAL” på Facebook eventet: https://fb.me/e/5mXqlJA4G……
I samarbeid med Spillhuset Bergen arrangerer Agricola Norge helgeturnering med brettspillet Agricola (originalversjonen fra 2007-2013) i januar 2024. Turneringen er åpen for alle interesserte over 12 år som kjenner reglene og har spilt Agricola minst 5 ganger.
Det spilles Agricola på bord med 4 spillere. Det betyr at antallet spillere må kunne deles med 4. Påmeldinger blir derfor bekreftet etter hvert som bord fyller seg opp, og det er førstemann-til-mølla-prinsippet som gjelder.
Agricola er et strategispill der hver deltaker er bonde i året 1680. Det er harde tider og oppgaven som skal løses i løpet av de 14 rundene spillet varer, er å bygge en farm som gir flest mulig poeng. Det skjer ved å pløye jorder, gjerde inn beitemark, utvide huset, få flere familiemedlemmer enn de to hver spiller har når spillet begynner og, ikke minst, ved å spille kort som gir fordeler. Disse kortene deles ut ved starten av hvert spill. Det er to typer kort, Occupations (yrker eller ferdigheter) og Minor improvements (små forbedringer). Spillet sterter med draft av Occupations. Hver spiller får utdelt 9 kort, velger ett. sender de 8 andre videre til spilleren til høyre og får 8 kort fra spilleren til venstre for seg. Når 7 kort er valgt, kastes de to siste og det samme gjentas for Minor Improvements (som sendes til venstre). Hver spiller har 14 kort på hånden når spillet starter. I hver av de 14 rundene gjør spillerne en aksjon på brettet med hvert familiemedlem. Aksjonen kan for eksempel være å hente byggeressurser, dyr, korn eller grønnsaker eller spille et kort. En grundig beskrivelse av spillets gang finner du på Agricola Norges nettsider:
https://agricola.no/wp…/uploads/2016/10/agricolainnf.pdf
Turneringen går over fem spill; tre spill lørdag fra kl. 11 til kl. 19, og to spill søndag fra kl. 9:30 til kl. 15 (endringer i tidspunktene kan forekomme og vil i så fall bli annonsert på denne siden). Fredag møtes vi til regelgjennomgang, spørsmålsrunde og oppvarmingsspill, sosialisering og kanskje et draftekurs.
Turneringsoppsettet er beskrevet på
https://agricola.no/general-tournament-rules/
Her er en kort oppsummering:
De fire første spillene er innledningsspill der hver spiller møter nye, tilfeldig utvalgte spillere i hvert spill. Etter hvert spill tildeles turneringspoeng, 10-6-3-1 til 1-2-3-4.-plass. Etter fire spill summeres turneringspoengene og det femte spillet er et finalespill der de fire beste etter innledningsspillene møtes for å spille om plassene fra 1 til 4, de fire som ligger på plassene fra 5 til 8 møtes og spiller om endelig plassering mellom 5 og 8, etc.
Vi bruker kortene i grunnspillet (E-, I- og K-decks) samt to utvidelser; Wm-deck og Fr-deck (France-deck). Noen kort er “bannet”, det vil si fjernet og vil ikke bli brukt. Alle kort kan ses i appen:
Liste over bannete kort finnes på
Vi håper på å få se mange nye fjes i Bergen i januar, og at turneringen fører til at Agricola-familien utvides! Spørsmål kan postes her på turneringssiden eller du kan ta kontakt med Rune Halvorsen (rune.halvorsen@nhm.uio.no) eller Spillhuset Bergen (hei@spillhus.no)..

Detaljer

Start:
januar 19
Slutt:
januar 22

Sted

Spillhuset Bergen
Veiten 3
Bergen, 5012
+ Google-kart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *